Wensenlijst
0
Items Hoeveelheid Prijs

De Moor

In 1910 begon Frans De Moor met zijn vrouw Anna Lafon een kleine stokerij van jenevers en likeuren in het centrum van Aalst. Naast de eigen producten verkochten ze in hun winkel ook andere sterke dranken en wijnen.

Frans werd door de binnenvallende troepen bij het begin van WO I vermoord. Zijn weduwe en zoon Albert en diens vrouw Maria zetten de zaak verder.

WO II bracht opnieuw ellende. Na de oorlog werd het assortiment opnieuw flink uitgebreid met vele nieuwe producten.

Eind jaren vijftig nam zoon Gilbert met zijn vrouw Eliane de zaak over. De eigen producten werden nog steeds volgens de oude recepten vervaardigd, maar de sterke dranken uit de hele wereld en wijnen wonnen steeds meer aan belang. De basis voor het huidige uitgebreide assortiment werd toen gelegd.

In 1985 kwamen dochter Greet De Moor en haar man Patrick Van Schandevijl als vierde generatie in de zaak. Zij bouwden Likeur- en Wijnhandel De Moor uit tot wat het nu is. In 1992 verhuisden zij de winkel weg van het centrum van de stad naar een nieuwe winkel, met wijnkelder en magazijnen aan de Gentsesteenweg. In 1999 werd de stokerij volledig vernieuwd.

In 2010 vertrok de eerste fles jenever richting Amerika. Het beschikbare gamma wordt daar op de markt gebracht onder de naam Diep 9 Genever.

In 2012 werd Flemish Gin 20-3 gelanceerd, een premium gin, waarmee voor de stokerij een nieuw hoofdstuk begon. Een goed jaar na de introductie van Flemish Gin 20-3 werd the OriGIN “Distiller’s Heart”, een ultra premium gin , in gelimiteerde oplages op de markt gebracht.

In 2012 vervoegde dochter Carolien Van Schandevijl als vijfde generatie haar ouders in het familiebedrijf. De focus voor de winkel ligt op het verder vervolledigen van het wijnassortiment, het aanbieden van nog meer specialiteiten en moeilijk te vinden spirits en het vooropstellen van de producten van de stokerij. Aanbieden van extra service wordt beoogd aan de hand van tastings en het geven van bijkomende informatie

U bent hier

De Moor

Spirits Promotie
40,00 €
1

Laatste nieuws

Naar het nieuws

The Old Norse word for turf of peat? Torfa

Torfa is a 2014 release from Glenglassaugh.

Gold medal whisky? Springbank Rundlets & Kilderkins 2001

If you were to ask a group of whisky enthusiasts to sum up Springbank distillery in one word it's be a good bet that at least one of them would cry

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geef hier je e-mail in

 

 

Contact